Публикувано от в в Предястия и аламинути
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 2906
  • Печат

Бадемови сладки с марципан

 

b2ap3_thumbnail_almond_cookies_2.jpg

 

Продукти за около 40 бр.

200 г белени бадеми
200 г бадемов марципан
100 г настърган бял шоколад
2 белтъка
80 г пудра захар
настъргана кора от 1 портокал

 

b2ap3_thumbnail_almond_cookies_5.jpg


Приготвяне

* Запечете бадемите до порозовяване в сух тиган. След като се охладят ги накълцайте на фини парченца в блендер или с нож.

* Нарежете марципана на дребно и го затоплете на водна баня или в микровълнова фурна докато омекне. Прибавете шоколада, захарта и бадемите. Постопенно сипвайте от белтъците, като бъркате докато получите гладка гъста маса. Подправете с портокалова кора. Може да направите всичко с миксер.

* С влажни ръце оформете малки топчета. Подредете ги върху хартия за печене и загрейте фурната на 160*. Изпечете сладките за около 10-12 минути.

 

b2ap3_thumbnail_almond_cookies_8.jpg



*** Ако искате сладките да имат правилна форма ги изпечете в силиконови форми. Аз ползвах малки полусфери. Глазурата е по ваше желание: може да ги полеете със стопен бял шоколад или да направите ледена глазура от пудра захар и малко портокалов сок, която да оцветите с хранителни бои. Сладките са изключително трайни и колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават. Вкусовете и консистенцията им се спояват и ги правят действително превъзходни!  Да ви е сладко!

 

b2ap3_thumbnail_almond_cookies_4.jpg

b2ap3_thumbnail_almond_cookies_1.jpg

последно модифициран в

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ева Тонева Петък, 31 Март 2017

    Невероятна си! Всички продукти са налични, ще ги направя дори и без глазура. Благодаря ти, за вдъхновението, мила моя!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 03 Април 2017

    Благодаря ти миличка. Много ще се радвам, ако ти харесат! Целувки!

  • Гост
    Ваня Петък, 31 Март 2017

    Чедесия

    Разкошно изглеждат ,а като чета рецептата нямам и грам съмнение,че ще са изключителни ва вкус! Отново заслужени аплодисменти Йоли !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 03 Април 2017

    RE:Чедесия

    Благодаря ти Ванче. Много обичам лесни и вкусни неща. А ако има и някакви ядки - на първа линия съм! Ще се радвам, ако ти харесат и на вкус.

  • Гост
    Андония Петък, 31 Март 2017

    Анди

    Йоли, откъде взимаш марципан и каква марка?

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 03 Април 2017

    RE:Анди

    Анди, няма значение каква марка е. Какъвто намеря, такъв. Така се получава, тъй като в България доста рядко внасят марципан за жалост. Мисля, че сега покрай Великден трябва да има в Лидл или Метро. Надявам се да намериш.

  • Гост
    Тони Сряда, 05 Април 2017

    Браво, Йоли! Рецепта за нещо ново и различно! Задължително ще ги пробвам по празниците. Дали би обяснила как е направена декорацията - малки целувки ли има върху глазурата от бял шоколад? Сладките изглеждат толкова пролетни и нежни!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 05 Април 2017

    Много ще се радвам, ако ти харесат, Тони. Съвсем по мой вкус са ... ами нали има ядки ... Разкри ме за целувчиците, но ги купих, не съм ги правила аз. Много симпатични ми се видяха, но не е проблем човек сам да си ги направи. А глазурата е обикновена ледена глазура, няма шоколад. Пудра захар, ванилия и лимонов сок - добре разбити докато захарта се стопи напълно. После малко боя, топвам ги вътре и ги оставям да изсъхнат. Това е. Весели празничи, Тоничка!

Коментирайте

Гост
Гост Сряда, 22 Ноември 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus