Публикувано от в в Ястия с месо
  • Размер на шрифта: По-голям По-малък
  • Посещения: 4787
  • Печат

Агнешко в сено

 

b2ap3_thumbnail_lamb_-hay_3.jpg



  Представям ви една неустоимо вкусна идея за приготвяне на агнешко месо. Нужно ви е само малко уханно лятно сено, агнешко и по желание пресни билки. Опитайте и ще останете приятно изненадани от аромата на гозбата.



Продукти

2-3 шепи сено
цало парче агнешко месо
сол и черен пипер на вкус
40-50 г масло
по желание червен пипер и билки

Приготвяне

* Измийте сеното под течаща студена вода. Сложете го в глинен съд и оформете легло.

* Подправете месото със сол и черен пипер. Поставете го върху сеното и ако желаете поръсете с различни свежи билки.

 

 

b2ap3_thumbnail_lamb_-hay_1.jpg



* Нарежете маслото на кубчета и ги сложете върху месото. Налейте малко вода и захлупете. Ако печете в глинена тава покрийте с лист алуминиево фолио.

* Печете месото за един час под капак във фурна, загрята на 180*. След това махнете фолиото и печете до готовност и зачервяване. Поливайте периодично агнешкото със соса и ако е нужно добавяйте по малко вода.

* След като месото се изпече го извадете в чиния. Прецедете соса и по желание го сгъстете с 1 ч.л. нишесте, разтворено в малко студена вода. Да ви е сладко!

 

 

b2ap3_thumbnail_lamb_-hay_4.jpg

 

 

И да благодаря на кравите, че ми дадоха  малко от закуската си!

 

 

b2ap3_thumbnail_lamb_-hay_0.jpg

последно модифициран в
Отбелязана с: агнешко Великден месо

Йоланта Делибозова

  • Гост
    Ивана Неделя, 23 Август 2015

    Вълшебно изглежда! Интересно е това със сеното, непремено ще пробвам!
    Поздрави, Йоли! Хубав неделен следобед!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Иве, бях изумена от прекрасния вкус на изсушени билки, сено, село, планина ... Изобщо, все истински неща. Много ми хареса. Ще се радвам да опиташ, благодаря ти.

  • Гост
    Ирина Андреева Неделя, 23 Август 2015

    Ирина Андреева

    Прекрасна идея,Йоли! :) Снимката накрая обаче е страхотна изненада. :) Великолепна си! :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    RE:Ирина Андреева

    Ири, не можах да се въздържа да не я пусна тази уникална крава. Всъщност бяха млади бичета. От тези, от които се получава най-прекрасното говеждо в света. Благодаря ти мила.

  • Гост
    гостенка Сряда, 26 Август 2015

    RE:RE:Ирина Андреева

    Ооох, това за най-прекрасното говеждо на света ми докара смях през сълзи...
    Всичко хубаво, Йоли, ама ... как съчетаваш милувките за кравите с най-прекрасните ... ммм ... извинявай... мръвки...? Наистина ли можеш да опитваш прекрасните месенца от животинките, които вчера си галила? Честно - аз не бих могла...

    Исках да похваля рецептата ти... и като видях този парадокс... ми се отщя...

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 26 Август 2015

    RE:RE:RE:Ирина Андреева

    Недей така, Гостенка. Защо се косиш толкова? И изобщо не те разбирам, извинявай. Първо, рецептата е за агнешко. Второ, от въпросните бичета взех само няколко шепи сено, при това с позволението на собствениците. Всичкото месо, което готвя и ям е единствено това, което продават по магазините. Аз не отглеждам животни и не ги коля, Гостенка. Като всички хора по света, които хапват месо си го купувам от магазините. Нищо не съм сторила на кравичките, милите. Просто констатирах, че са от породите, от които се получава най-качественото говеждо на земята. Е, да не го купувам и ям само защото съм ги видяла? Ти на село не си ли виждала животни? И не купуваш ли месо от месарницата? И знаеш ли дали това, което после е в тенджерата ти не си го виждала на живо с очите си? Сега пък аз ще умра от смях. Чак през сълзи не, но наистина е смешно да ме обвиняваш ... в какво всъщност ме обвиняваш, че не разбрах? Според теб излиза, че ще ида да заколя добичето за да му изям мръвките ли? И накрая да се извиня, че те наричам Гостенка, ноявно не желаеш да застанеш с името си.

  • Гост
    Eva Toneva Неделя, 23 Август 2015

    Невероятна рецепта, а снимките са самото съвършенство! Задължително ще го направя. Голяма прегръдка за теб и фотографа!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Благодаря мила. Аз пък заплюх твоите питки в сено! Ще нацелувам фотографа от теб.

  • Ирма Атанасова
    Ирма Атанасова Неделя, 23 Август 2015

    Рибка в сено съм правила и бях очарована от вкуса, Йоли. Няма да пропусна и това да приготвя. Изглежда обещаващо вкусно. И ти изглеждаш както винаги прелестно, дори в компанията на кравички. Много добре ти се отразява Германия, цъфтиш, мила! :)

    П.П. А, минах през смокиновата ти серия и останах много доволна - сиропчето си го пием със свеки, а панираните смокини ги правя два пъти по ред.

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Така ли, риба в сено? Ето, научих още нещо. Благодаря ти мила, непременно ще опитам твоята идея. Имам ще сено в една кошница.

    Да са ви сладки смокиновите чудесийки!

  • Гергана Лазарова
    Гергана Лазарова Неделя, 23 Август 2015

    Ами, това е то... Да живеят простичките идеи, наистина са най-велики! Рецепти със сто хиляди продукта, а ето, че и с два-три резултатът е не просто добър, а изненадващо вкусен. Сигурна съм! И някога ще се присетя за това предложение, Йолинка. :)
    Прегръдки и поздрави на кравичките. :)

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Много добре се получи, Гери. Страхотен аромат придоби месото. Благодаря ти, ще се радвам да пробваш някой път.

  • Гост
    Elena Понеделник, 24 Август 2015

    Йоли,
    невероятни идеи ти хрумват, за първи път срещам така приготвено агнешко.Чудесни снимки и невероятно представяне.
    Поздрави !

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Понеделник, 24 Август 2015

    Благодаря ти Ели. Прекрасно ароматно се получи наистина. Ще се радвам да опиташ и ти.

  • Гост
    Мъх Вторник, 25 Август 2015

    Ей, Йоли, искам и аз да галя бели крави през оградка;)
    Иначе агнешкото го обожавам. В сено не съм яла. прегръдка!

    Отговор Отказ
  • Yoli
    Yoli Сряда, 26 Август 2015

    Белите кравички всъщност са млади бичета, Марте. Много готини! Пробвай със сеното, наистина стана приказно! Прегръдка и за теб.

  • Гост
    Галина Петък, 28 Август 2015

    Прекрасна презентация,сигурна съм че,вкуса е неустоим.Сама едно не мога да се начудя как си пропуснала тази рецепта с рибка, и от къде черпиш това вдъхновение!!!

Коментирайте

Гост
Гост Неделя, 22 Октомври 2017
Visit site Coral Betting and grab Coral Bonus